Storing Rice ထမင်းကို မသိုးအောင်ထားနည်း
ချက်ထားတဲ့ဆန် (ထမင်း) ကို ဘယ်လိုထားသိုမလည်း
ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ၄-၆ ရက်၊ အေးခဲခန်းထဲမှာ ၆ လကြာ ထားနိုင်တယ်။ အဖုံးနဲ့ လေလုံအောင်ထားပါ။ အခန်းတွင်း အပူချိန်မှာထားရင် ဗက်တီးရီးယားပိုးတွေဟာ အပူချိန် ၄ဝ ကနေ ၁၄ဝ ဒီဂရီအတွင်းအမြန်ပေါက်ပွါးကြတယ်။ အဲတာဆို ၂ နာရီအထိသာခံမယ်။ ရေခဲသေတ္တာနဲ့ အေးခဲခန်းမှာ လေလုံစရာထဲမှာ သိမ်းထားပါ။ သုညဒီဂရီမှာအသင့်ဆုံးဖြစ်တယ်။
အေးအောင်ထားတဲ့ထမင်းကို ပြန်နွှေးနည်း
မီးဖိုပေါ်မှာ ထမင်း ပမာဏတခွက်တိုင်းကို ရေလက်ဖက်ရည်ဖွန်း ၂ ဇွန်းပါရောထည့်ပါ။ အဖုံးအုပ်ပါ။ ၅ မိနစ်ကြာ အပူပေးပါ။ မိုက်ခရိုဝေ့ဖ်ထဲမှာ အဲလိုနည်းအတိုင်း ပမာဏတခွက်တိုင်းကို ၁ မိနစ်ကြာအပူပေးပါ။ အေးခဲထားတဲ့ထမင်းကို ၂ မိနစ်။
အသိုးကို အိုးပြောင်းမထည့်ပါနဲ့။
ထမင်းမကောင်းတော့ဘူးဆိုတာ အနံ့နဲ့သိမယ်။ အမြင်အရလည်းပြောင်းလာပြီ။ အရသာလည်းပြောင်းတယ်။
အိုးလည်းပြောင်း၊ ဆန်လည်းပြောင်း၊ ထမင်းကောင်းကောင်းကို ဝဝလင်လင်စားချင်သလိုသုံးနိုင်ကြပါစေ။
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
၂၅-၁၀-၂၀၁၅

Comments
Post a Comment