Foods and eating habit for Gastritis
နံနက်စာ၊ နေ့လယ်စာ၊ ညစာတို့ကို အချိန်မှန်စားပါ။
(၁) သင့်တော်သည့်အစားအစာများ
ဆန်၊ oatmeal၊ အာလူး၊ ငှက်ပျောသီး၊ ပေါင်မုန့်၊ ကြက်ပြုတ်ရည်
အက်စစ်နည်းသော သစ်သီးများနှင့် ဟင်းသီးဟင်းရွက်များ၊ ပန်းသီး၊ သစ်တော်သီး၊ ဖရဲသီး၊ မုန်လာဥနီ၊ ဟင်းနုနွယ်ရွက်၊ zucchini
ကြက်၊ ငါး၊ တို့ဟူး၊ ပဲအမျိုးမျိုး။
ဆန်လုံးညို၊ quinoa၊ oats၊ ဂျုံလုံးပေါင်မုန့်
သံလွင်ဆီ၊ ထောပတ်သီး၊ အခွံမာသီး၊ အစေ့များ
Probiotic ဒိန်ချဉ်၊ ဝက်အူချောင်း၊ ကင်မ်ချီ။
နနွင်း၊ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ
ဒိန်ချဉ်နှင့် အဆီနည်းချိစ်များ
ပန်းသီး၊ ဖရဲသီး၊ ငှက်ပျောသီးအပါအဝင် အသီးအနှံအချို့
အရွက်စိမ်းများ၊ မုန်လာဥနီ၊ ဟင်းနုနွယ်ရွက်၊ နှင့် zucchini အပါအဝင် ဟင်းသီးဟင်းရွက်အချို့
ကုလားပဲနှင့် ပဲပိစပ်
အဆီနည်းအသားများ
သဘာဝဖျော်ရည်များ
(၂) ရှောင်ရန်အစားအစာများ
စပ်သောအစားအစာများ
အက်စစ်ဓာတ်များသော အစားအစာများ (လိမ္မော်သီး၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ ကော်ဖီ၊ အရက်)
အကြော်အစားအစာများ
အဆီများသောအစားအစာများ
ပြုပြင်ထားသောအစားအစာများ
သကြားပါသောအချိုရည်များ
(၃) အပိုဆောင်း အကြံပြုချက်များ
တနေ့တာလုံး သေးငယ်ပြီး မကြာခဏ အစာစားပါ။
အစာစားပြီးပြီးချင်း လဲလျောင်းခြင်းကို ရှောင်ကြဉ်ပါ။
အထူးသဖြင့် ရေများများသောက်ပါ။
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
Comments
Post a Comment