5 Everyday Foods That Could Be Raising Your Blood Pressure

သွေးတိုးတက်စေနိုင်သည့် နေ့စဉ်စားသောက်စရာများ

1. Processed Foods ပြုပြင်ထားသောအစားအစာများ

Ready-to-eat or frozen meals အေးခဲထားသည့် အသင့်စားအစားစရာများ

Deli meats ဒယ်လီ ဆိုင်မှ အသားများ (အစားအစာ ပို့ဆောင်ပေးတာကို Deli လို့ရေးနေကြတာ မမှန်ပါ။)

Canned soups စည်သွတ် ဟင်းချိုများ

Packaged snacks like chips and crackers သွားရည်စာများ

2. Restaurant Foods စားသောက်ဆိုင်မှ စားစရာများ

Fast-food cheese pizza ပစ်ဇာတခုတွင် တိုဒီယမ် 640 milligrams ပါသည်။ ယင်းပမာဏသည် နေ့စဉ်စားသုံးသင့်သော ဆား (ဆိုဒီယမ်) 2,300 milligrams (လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်းစာ၏ ၃ ပုံ ၁ ပုံနှင့် ညီမျှသည်။ အမှန်မှာ နေ့စဉ် ဆားလက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဇွန်း၏ ၃ ပုံ ၂ ပုံထက်မပိုသင့်။

3. Sauces and Dressings ဆော့စ် များ

Barbecue sauce

Ketchup

Pickles 

Marinades

Dipping sauces

4. Certain Sugary Foods and Drinks အချိုရည်များ

5. Bread and Baked Goods ပေါင်မုန့်နှင့် ဂျုံကို ဖုတ်ထားသည့်အစားအစာများ

ပေါင်မုန့်တချပ်မှာ ဆိုဒီယမ် 130 milligrams ပါသည်။

မှတ်ရန်

သုတေသနထဲမှာ မပါတဲ့ မြန်မာပြည်မှာ ရနိုင်တဲ့ အစားအသောက်တွေကိုလည်း ချင့်ချိန်ပြီးသာ စားသောက်ရပါမယ်။

ဒေါက်တာတင့်ဆွေ

Comments

Popular posts from this blog

Daflon 500 mg လိပ်ခေါင်းဆေး

Vaginal itching မိန်းမကိုယ် ယားခြင်း

Piles Q and A လိပ်ခေါင်းရောဂါ အမေး-အဖြေများ