Corn ေျပာင္းစားနည္း
ဆရာ အင္ဒီးယားမွာ ေျပာင္းကို ဘယ္လိုစားၾကပါသလဲ။
• ဆရာေမးတာကို ကြ်န္ေတာ့္ဆရာကေတာ္ကိုေမးျပီး ေရးပါရေစ။
• ေျပာင္းမံႈ႔ကို ဂ်ံဳနဲ႔လုပ္တဲ့အစာေတြလုပ္သလို သံုးပါတယ္။ ရိုတီး (အိုးကင္းပူတိုက္)၊ ပူရီ (ဆီနည္းနည္းနဲ႔ေက်ာ္)၊ ပလာတာ (ပရာထာ)။
• ေျပာင္းမံႈ႔ + ဂ်ံဳမံႈ႔ + ဆန္မံႈ႔ + ဘာလီမံႈ႔ + ဆတ္မံႈ႔ ဆတူေရာျပီး ‘ပရက္ရွာကြတ္ကာ’ ထဲမွာ ျပဳတ္တယ္။ အမွန္က အမံႈမျဖစ္ေသးတဲ့အရြယ္အစား၊ ‘ဂရင္ညဴးလ္’ အဆင့္ျဖစ္တယ္။ အသီးတမ်ိဳးမ်ိဳး၊ အေစ့အဆံတမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ေရာစားၾကတယ္။
• ‘ကြန္းဖလိပ္’ ေျပာင္းမံႈ႔ကိုေတာ့ မနက္စာအျဖစ္ ႏြားႏို႔နဲ႔ေရာျပီးစားေသာက္တယ္။ အဲတာကေတာ့ အေနာက္ႏိုင္ငံတိုင္းမွာ ‘ဘရိတ္ဖတ္စ္’ ျဖစ္တယ္။ ေဟာ္တယ္တိုင္းမွာလဲ အဲတာရတယ္။ ပံုစံ၊ အေရာင္အေသြး၊ အရြယ္မ်ိဳးစံုနဲ႔လုပ္တယ္။
• ကေလးေတြအတြက္ျဖည့္စြက္စာကိုလဲ Rice cereal, Oatmeal cereal, Barley cereal အမံႈ႔စံုနဲ႔လုပ္တယ္။
• ေျပာင္းဖူးမွာေတာ့ ထြက္တဲ့နယ္အလိုက္ ေကာင္းတာနဲ႔ ပိုေကာင္တာမတူၾကပါ။ အိႏိၵယ-ျမန္မာနယ္စပ္ကေန မွာရတယ္။ ‘မီဇိုရမ္’ ကလာတဲ့ေျပာင္းဖူးထက္ ‘မဏီပူ’ နယ္စပ္ကလာတာက ပိုေကာင္းတယ္။ ‘ဇုိမီး’ ေတြ လုပ္တာက ေျပာင္းဖူးကို ၾကပ္တင္လိုက္ေသးတယ္။
• ကြ်န္ေတာ့္ ဒုတိယေျမးေတာင္ နယ္စပ္ေျပာင္းဖူးက ေဒလီမွာဝယ္ရတာထက္ ပိုေကာင္းတာသိတယ္။
ေဒါက္တာတင့္ေဆြ
Comments
Post a Comment