Brown Rice ဆန်လုံးညို
ကမာ္ဘမှာ စိုက်ပျိုးထုတ်လုပ်သမျှထဲက ဆန်ကို ၇၈%၊ ဂျုံကို ၆၄% နဲ့ ပြောင်းကနေ ၁၄% ကို စားသုံးခဲ့ကြတယ်။ ဆန်ကနေ အင်နာဂျီစုစုပေါင်းရဲ့ ၁၉% နဲ့ ပရိုတင်း ၁၃% ရကြတယ်။
မြန်မာပြည်လို မချမ်းသာသေးတဲ့ တိုင်းပြည်တွေမှာ ဆန်ကိုသာအားထားကြတယ်။ အာရှတိုက်မှာ ၉ဝ% စားသုံးကြတယ်။ သန်း ၅ဝဝ ကျော်တယ်။ အာဖရိတိုက်နဲ့ တောင်အမေရိကတိုက်မှာလည်း ဆန်းစားသူများတယ်။ ဆန်ကနေ ကယ်လိုရီ ၂ဝ% ကျော်ရကြတယ်။
Rice brown 1 cup (195 g) မှာပါတဲ့ အာဟာရဓါတ်များ
Calories 216
Total Fat 1.8 g 2%
Saturated fat 0.4 g 2%
Polyunsaturated fat 0.6 g
Monounsaturated fat 0.6 g
Cholesterol 0 mg 0%
Sodium 10 mg 0%
Potassium 84 mg 2%
Total Carbohydrate 45 g 15%
Dietary fiber 3.5 g 14%
Sugar 0.7 g
Protein 5 g 10%
Vitamin A 0%
Vitamin C 0%
Calcium 2% Iron 4%
Vitamin D 0%
Vitamin B-6 15%
Vitamin B-12 0%
Magnesium 21%
ဆန်လုံးညိုဟာ နှလုံးအတွက်ကောင်းတယ်။ အစာချေကောင်းတယ်။ ကင်ဆာဖြစ်မှာ နည်းစေတယ်။ ဆီးချိုသမားတွေ ဆန်ဖြူထက်တော့ သင့်တ်။ ကိုလက်စထောများသူတွေလည်းသင့်တယ်။ ဂျုံထဲမှာတဲ့ ဂလူတင်နဲ့မတည့်သူတွေ စားနိုင်တယ်။
သုတေသနအရတင်ပြတာဖြစ်ပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ လူအများစုဟာ ကိုယ်စားနေကျအစားအသောက်ကိုသာ ခုံမင်ကြတယ်။ စာနေကျကနေ အစာအသစ်ပြောင်းရင် အစပိုင်းမှာ နည်းနည်း အဆင်မပြေဖြစ်တတ်တယ်။ အကျင့်ရသွားရင် အဆင်ပြေမယ်။
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
Comments
Post a Comment