Zawngtah မျောက်ငိုသီးနှင့် သွေးတိုး
မဟုတ်ပါ။
ကွန်မင့်တခု = အနံက ဒညုင်းသီး(တညင်းသီး)အနံထက်ဆိုးတယ် စားကောင်းတယ် ခါးသက်သက်နဲ့ ဝက်နံရိုးနဲ့အစပ်ကြော်ချက် ပါးဇွန် ငငြုပ်စိမ်းထောင်းငပိ့ထည့်ကြော်စားလည်း အရသာကောင်းပါတယ် အများအားဖြစ် ထိုင်းနိူင်ငံမှာအမျိုးမျိုးလုပ်စားချက်စားကြတာများပါတယ် သံပရာသီးငပိ့ချဥ်နဲ့ တို့စရာအဖြစ်စားလည်း ကောင်းပါတယ် မှတ်/ချက် သွေးတိုးသမားလုံးဝမစားသင့်ပါ
မျောက်ငိုသီးနဲ့ သွေးတိုးဆက်စပ်မှု ဆေးသုတေသန မရှိပါ။ သွေးတိုးနဲ့ မသင့်တာတွေက ဆိုဒီယမ် ခေါ် ဆား။ ဆားများတဲ့ အစားအသောက်မှန်သမျှ သွေးတိုးစေနိုင်တယ်။ မျောက်ငိုသီးကို ငန်ပြာရည်၊ ငပိချက် ငပိထောင်းတွေနဲ့ တွဲစားရ အငန်တွေကြောင့်သာ သွေးဖိအား တက်စေမယ်။
Eating with High Blood Pressure သွေးတိုး နှင့် အစားအသောက် https://dr-tint-swe.blogspot.com/2021/01/eating-with-high-blood-pressure.html
Zongtah မျောက်ငိုသီး ဋီကာ https://burmese-spelling.blogspot.com/2022/12/zongtah.html
Seasonal Delicacy Zawngtah (Manipur) မျောက်ငိုသီး https://burmese-spelling.blogspot.com/.../seasonal...
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
Comments
Post a Comment