Zongtah မျောက်ငိုသီး စားနည်း
မျောက်ငိုသီးကို နာဂ၊ ကသည်း(မဏိပူ)နဲ့ မီဇိုလူမျိုးတွေက အများဆုံးစားကြတယ်။ သူတို့က ငပိ မသုံးကြပါ။ Ngari ငဒီ ခေါ် ငပိတမျိုးသုံးတယ်။ ငါးသေးသေးလေးတွေကို သန့်ရှင်းမနေတော့ပဲ ကျပ်တင်ထားတာ။
Djenkol bean တညင်းသီး နှင့် ကျန်းမာရေး https://dr-tint-swe.blogspot.com/2021/06/djenkol-bean.html
မျောက်ငိုသီးကို zawng tah လို့လည်းခေါ်တယ်။ awngtah thatna လို့လည်းခေါ်တယ်။ awngtah, petai, sataw, sator, sadtor, sa-dtor, bitter bean, twisted cluster bean, or stink bean လို့လည်းခေါ်တယ်။
လုပ်စားနည်းတွေက တခုကို တင်ပြပါတယ်။ မြန်မာပြည်ကလွဲရင် တခြားနေရာတွေမှာ ငပိ မသုံးပါ။ အငန်လည်း နည်းတယ်။ သွေးတိုး မတက်စေပါ။
Zawngtah Salad | Yongchak Recipe | Petai | Stinky Bean | How to Eat Stink Bean |Northeast India Food ttps://www.youtube.com/watch?v=dTDW_tRYyos
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
Comments
Post a Comment