Zongtah မျောက်ငိုသီး စားနည်း

ကွန်မင့်တခု = သူတစ်မျိုး(တမျိုး)လို့မှမရတာ သူကဒင်းညုင်းသီး(တညင်းသီး) ထက် ဆိုးတယ် ဒင်းညုင်းသီး(တညင်းသီး) စားရင် သွေးမတက်ဘူးလား အခုအသီးကလဲထို့အတူပါ

မျောက်ငိုသီးကို နာဂ၊ ကသည်း(မဏိပူ)နဲ့ မီဇိုလူမျိုးတွေက အများဆုံးစားကြတယ်။ သူတို့က ငပိ မသုံးကြပါ။ Ngari ငဒီ ခေါ် ငပိတမျိုးသုံးတယ်။ ငါးသေးသေးလေးတွေကို သန့်ရှင်းမနေတော့ပဲ ကျပ်တင်ထားတာ။ 

Djenkol bean တညင်းသီး နှင့် ကျန်းမာရေး https://dr-tint-swe.blogspot.com/2021/06/djenkol-bean.html

မျောက်ငိုသီးကို zawng tah လို့လည်းခေါ်တယ်။ awngtah thatna လို့လည်းခေါ်တယ်။ awngtah, petai, sataw, sator, sadtor, sa-dtor, bitter bean, twisted cluster bean, or stink bean လို့လည်းခေါ်တယ်။

လုပ်စားနည်းတွေက တခုကို တင်ပြပါတယ်။ မြန်မာပြည်ကလွဲရင် တခြားနေရာတွေမှာ ငပိ မသုံးပါ။ အငန်လည်း နည်းတယ်။ သွေးတိုး မတက်စေပါ။

Zawngtah Salad | Yongchak Recipe | Petai | Stinky Bean | How to Eat Stink Bean |Northeast India Food ttps://www.youtube.com/watch?v=dTDW_tRYyos

ဒေါက်တာတင့်ဆွေ

Comments

Popular posts from this blog

Allergic skin အရေပြား အလာဂျီ

Daflon 500 mg လိပ်ခေါင်းဆေး

Colorectal cancer အူမကြီး ကင်ဆာ