Cassava root ပီလောပီနံဥ

ပို့စ်တခု = ဒေသအခေါ် သင်္ဘောကန်ဇွန်းဥ၊ နန်းကရိုင်းဥ၊ နန်းဂတုံးဥ လို့လည်းခေါ်တယ်။ စာထဲမှာသင်ရတာတော့ ပီလောပီနံတဲ့လေ ဘယ်လိုခေါ်ကြသေးလဲဗျ။

အင်္ဂလိပ်လိုတော့ Cassava root လို့ ခေါ်ပါသတဲ့။ အမည်ကွဲတွေလည်း ရှိတယ်။

ရခိုင်တောင်ပိုင်းမှာ ကပ္ပလီဥလို့ခေါ်ပါတယ်။

ပီလောပီနံပင် သို့မဟုတ် ကလောပင် သည် နှစ်ရှည်ခံ ချုံပုတ်ပင်အမျိုးအစားဖြစ်ပြီး ပင်စည်မှာ သစ်သားကဲ့သို့ မာကျော၍ အူတိုင်အခေါင်းပွသည့် Euphobiaceae မျိုးရင်းဝင်အပင် ဖြစ်သည်။ ​Cassava, Yucca, Manico စသည်ဖြင့် အမျိုးမျိုး ခေါ်ဆိုကြပြီး သိပ္ပံအမည်မှာ ​Manihot esculenta ဖြစ်သည်။ ရှေးယခင်က ​Hydrocyanic acid ပါဝင်၍ အဆိပ်ရှိသော သီးနှံအဖြစ် သတ်မှတ်ခဲ့ပြီး နောက်ပိုင်းတွင် တဖြည်းဖြည်း စားသုံးလာကြသည်။

ပုံအတွက် ကျေးဇူး။ 

အိမ်မှာတော့ ဒီမှာဝယ်လို့ရတဲ့ ဥအမျိုးမျိုးက ပြုတ်စားပါတယ်။ ကောင်းတယ်။

December Root Vegetables and Exotic Fruits Month https://dr-tint-swe.blogspot.com/2021/11/december-root-vegetables-and-exotic.html

ဒေါက်တာတင့်ဆွေ

Comments

Popular posts from this blog

Daflon 500 mg လိပ်ခေါင်းဆေး

Vaginal itching မိန်းမကိုယ် ယားခြင်း

Piles Q and A လိပ်ခေါင်းရောဂါ အမေး-အဖြေများ