Normal Blood Sugar Levels for Non Diabetic ဆီးချိုရောဂါမရှိသူ

မဂ်လာပါ ဆရာ ကျတော်(ကျွန်တော်/ကျနော်) ကုသမရတဲ့ရောဂါဖြစ်နေလို့ပါ ကျတော်(ကျွန်တော်/ကျနော်) အသက် ၃၅ အမျိုးသား အိမ်ထောင်သည်ပါ ကျတော် ဆီးချိုရောဂါမရှိပဲ သွေးချိုဓာတ်အမြဲကျနေပါတယ် အစားတခုခုစားပြီး ၁နာရီခွဲနေရင် သွေးချိုဓာတ် ၇၀ ဖြစ်သွားပါတယ် ၁နာရီခွဲကျော်လာရင်သွေးချိုဒီထက်ပိုကျပါတယ် သွေးချို၄၀ အထိကျဖူးပါတယ် ထမင်းစားရင်တော့ သွေးချိုကျတာ နည်းနည်းခံသာပါတယ် ၃နာရီလောက်ခံပါတယ်

ဆေးခန်းတွေပြတော့ ဆရာဝန်က သွေးချိုဓာတ်ကျတာအတွက်ဆေးအထွေအထူးမရှိဘူးလို့ပြောပါတယ်

ကျတော်(ကျွန်တော်/ကျနော်)စိတ်ဓာတ်တွေလည်းကျလွန်းလို့အလုပ်တောင်မလုပ်နိင်ပဲအိမ်မှာပဲနေနေရပါတယ် အမြဲတမ်း စိုးရိမ်စိတ်ကရှိနေပါတယ် ဘယ်တော့များသွေးချိုကျတော့မလဲဆိုပြီးပူပန်နေရပါတယ် အကြံပြုပေးဖို့ မေတ္တာရပ်ခံအပ်ပါတယ် ဆရာကျန်းမာအသက်ရှည်ပါစေလို့လည်းဆုတောင်းလိုက်ပါတယ်

သွေးသကြားဓါတ်ကို ဘယ်နည်းနဲ့စစ်သလဲ မသိပါ။ 

ဆီးချိုမရှိတဲ့သူက ဆီးချိုစစ်နေစရာ မလိုအပ်ပါ။

လူတိုင်း တခုခုစားပြီးတာနဲ့ သကြားဓါတ် တက်တယ်။ ဆီးချိုမရှိသူတွေ အချိုဓါတ် ဘယ်လောက်စားစား ပုံမှန်ဖြစ်နေအောင် ခန္ဓာကနေထိန်းနိုင်တယ်။ 

ဘယ်သူဖြစ်ဖြစ် စာပြီးနောက် ခဏနေ အချိုဓါတ်ကျသွားမယ်။ အချိန်ကျရင် ဆာလာမယ်။ ထပ်စားကြရတယ်။

non-diabetic person ဆီးချိုရောဂါမရှိသူ

Fasting Blood Sugar အစာမစားမီ သွေးသကြားဓာတ်

အစာမစားမီ သွေးတွင်းသကြားဓာတ်အဆင့်သည် 100 mg/dL (5.6 mmol/L) အောက်ဟု ယေဘုယျအားဖြင့် ယူဆသည်။ အစာစားပြီးနောက်တွင် သွေးတွင်းသကြားဓာတ်အဆင့်သည် ပုံမှန်အားဖြင့် တက်လာသော်လည်း အစာစားပြီး နှစ်နာရီအတွင်း ယေဘုယျအားဖြင့် 140 mg/dL (7.8 mmol/L) အောက်၌ ရှိနေသဖြင့် အစာမစားမီ နာရီအနည်းငယ်အတွင်း ပြန်လည်ရောက်ရှိသင့်သည်။

နာရီပေါင်းများစွာ မစားရသောအခါ (ပုံမှန်အားဖြင့် ၈-၁၀ နာရီအတွင်း) သင့်သွေးတွင်းသကြားဓာတ်သည် 100 mg/dL အောက်တွင် ရှိနေသင့်သည်။ 

Post-Meal Blood Sugar အစာစားပြီးနောက် သွေးတွင်းသကြား

အစာစားပြီးတာနဲ့ သင့်သွေးတွင်းသကြားဓာတ်က သဘာဝအတိုင်း တက်လာပါလိမ့်မယ်။ သို့သော် ဆီးချိုမဟုတ်သူအများစုအတွက် နာရီအနည်းငယ်အတွင်း အစာကြိုအဆင့်သို့ ပြန်သွားသင့်သည်။ 

Levels After Eating အစာစားပြီးနောက် အဆင့်များ

အစာစားပြီး နှစ်နာရီအကြာတွင် သင့်သွေးတွင်းသကြားဓာတ်သည် 140 mg/dL အောက်ရှိသင့်သည်။

Prediabetes ဆီးချိုမဖြစ်မီ

အကယ်၍ သင်၏ အစာရှောင်သော သွေးတွင်းသကြားဓာတ်သည် 100 မှ 125 mg/dL အကြားရှိလျှင်၊ သို့မဟုတ် သင်၏ A1C (လွန်ခဲ့သည့် ၂-၃ လအတွင်း ပျမ်းမျှသွေးတွင်းသကြားပမာဏ) သည် 5.7% နှင့် 6.4% အကြားတွင် သင်သည် အမျိုးအစား ၂ ဆီးချိုရောဂါ ဖြစ်နိုင်ချေကို တိုးစေသည့် အခြေအနေတခုဖြစ်သည်။ 

Diabetes ဆီးချိုရောဂါ

သီးခြားစမ်းသပ်မှုနှစ်ခုတွင်၊ သို့မဟုတ် A1C ၏ 6.5% နှင့်အထက် 126 mg/dL သို့မဟုတ် ထို့ထက်ပိုခြင်းသည် ဆီးချိုရောဂါကို ညွှန်ပြသည်။

ဒေါက်တာတင့်ဆွေ

Comments

Popular posts from this blog

Daflon 500 mg လိပ်ခေါင်းဆေး

Vaginal itching မိန်းမကိုယ် ယားခြင်း

Piles Q and A လိပ်ခေါင်းရောဂါ အမေး-အဖြေများ