Mustard leaves မုန်ညင်းရွက်
အာဟာရဓာတ်ကြွယ်ဝသောကြောင့် ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးများစွာကို ပေးသည်။ ဗီတာမင် A၊ C၊ နှင့် K ၏ အရင်းအမြစ်ကောင်းတခုဖြစ်သလို ဓာတ်တိုးဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများ၊ အမျှင်ဓာတ်နှင့် ကယ်လ်စီယမ်၊ မဂ္ဂနီဆီယမ်နှင့် ပိုတက်စီယမ်ကဲ့သို့သော သတ္တုဓာတ်များဖြစ်သည်။ ဤအာဟာရဓာတ်များသည် မျက်စိကျန်းမာရေး၊ ကိုယ်ခံအားစနစ်၊ အရိုးကျန်းမာရေးကို မြှင့်တင်ပေးပြီး အချို့သော နာတာရှည်ရောဂါများကို ကာကွယ်ပေးနိုင်သည်။
၁။ Antioxidants ကြွယ်ဝသော မုန်ညင်းစိမ်းတွင် ဗီတာမင် C၊ ဗီတာမင် A၊ လူလူတင်းနှင့် zeaxanthin ကဲ့သို့သော antioxidants များပါဝင်ပြီး ခန္ဓာကိုယ်ကို free radical ပျက်စီးခြင်းမှ ကာကွယ်ပေးပြီး နာတာရှည်ရောဂါများ ဖြစ်နိုင်ချေကို လျှော့ချပေးသည်။
၂။ မျက်လုံးကျန်းမာရေးကို အားကောင်းစေသည်။ မုန်ညင်းစိမ်းတွင်တွေ့ရသော Lutein နှင့် zeaxanthin တို့သည် မျက်လုံးများကို ထိန်းသိမ်းရန်အတွက် အရေးပါပြီး အသက်အရွယ်နှင့်ဆက်စပ်သော အမြင်အာရုံ ဆုံးရှုံးခြင်းမှ ကာကွယ်ပေးနိုင်သည်။
၃။ ခုခံအားလုပ်ဆောင်ချက်ကို ပံ့ပိုးပေးသည်။ မုန်ညင်းစိမ်းတွင် ကြွယ်ဝသော ဗီတာမင်စီသည် ခုခံအားစနစ်ကို ထောက်ပံ့ပေးရာတွင် အရေးပါသော အခန်းကဏ္ဍမှ ပါဝင်ပါသည်။
၄။ ဗီတာမင် K သည် အရိုးကျန်းမာရေးနှင့် သွေးခဲမှုအတွက် မရှိမဖြစ်လိုအပ်ပါသည်။
၅။ အစာမကြေခြင်းကို ကူညီပေးသည်။ မုန်ညင်းစိမ်းများသည် အမျှင်ဓာတ်၏ အရင်းအမြစ်ကောင်းတခုဖြစ်ပြီး အစာခြေခြင်းကို အထောက်အကူပြုပြီး အူလှုပ်ရှားမှုကို ထိန်းညှိပေးသည်။
၆။ ကိုလက်စထရောကို လျှော့ချပေးနိုင်သည်။ အမျှင်ဓာတ်နှင့် အခြားဒြပ်ပေါင်းများသည် ကိုလက်စထရော အဆင့်ကို လျှော့ချပေးနိုင်ပြီး နှလုံးရောဂါဖြစ်နိုင်ချေကို လျှော့ချပေးနိုင်သည်။
၇။ မုန်ညင်းစိမ်းများကို အသုပ်များတွင် အစိမ်းလိုက်၊ အရံဟင်းအဖြစ် ချက်ပြုတ်ခြင်း သို့မဟုတ် ဟင်းချိုနှင့် စွပ်ပြုတ်များ အပါအဝင် နည်းလမ်းအမျိုးမျိုးဖြင့် နှစ်သက်စွာ စားသုံးနိုင်ပါသည်။
မုန်ညင်း အချို့နဲ့ အခါးရှိတယ်။ အခါးက ပိုပြီးစာကောင်းတယ်လို့ ထင်ပါတယ်။ ချက်နည်းအမျိုးမျိုးကတော့ ကိုယ့်သဘော ကိုယ့်အကြိုက် မတူကြပါ။ မုန်ညင်းချဉ်၊ စွမ်တမ် အမျိုးမျိုး အားလုံး ကောင်းပါတယ်။
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ

Comments
Post a Comment