Pickled Bamboo Shoots မျှစ်ချဉ်

မျှစ်ချဉ်ရဲ့ ဘေးထွက်ဆိုးကျိုးလေးလည်း ရေးပေးပါဆရာ

မျှစ်ချဉ်မှာ အာဟာရဓါတ်တွေပါလို့ စားကောင်းပါတယ်။

သတိထားရမှာက ပြုပြင်မှု မှန်ကန်ရပါမယ်။ လူနဲ့မသင့်တဲ့ အဆိပ်အတောက်တွေ မပါစေရ။

ဝယ်ယူတဲ့အမျိုးအစားရဲ့ ကျန်းမာရေးနဲ့ညီ မညီကိုတော့ သိရမယ်။ သေချာမသိဘဲ မျှစ်ချဉ်တိုင်း မကောင်း၊ မျှစ်ချဉ်တိုင်း ကောင်းလို့ မပြောအပ်ပါ။

Health benefits ကျန်းမာရေးအတွက် ကောင်းကျိုးများ

ပရိုတင်းပါတယ်။ ဖိုက်ဘာပါတယ်။ ဗီတာမင်တွေနဲ့ potassium, vitamin B6, manganese ဓါတ်ဆားတွေပါတယ်။

ကယ်လိုရီ မများလို့ လူကို မဝစေပါ။

Important considerations for pickling မျှစ်ချဉ်လုပ်နည်း

Removal of toxins အဆိပ်အတောက်တွေ ဖယ်ရမယ်။

cyanogenic glycoside called taxiphyllin လို့ခေါ်တာက လူတွေစားသုံးရန် မသင့်ပါ။

Traditional methods ရိုးရာ ခေါ် အိမ်သုံးနည်းတွေကနေလည်း မသင့်တာတွေကို နည်းစေအောင်လုပ်နိုင်ပါတယ်။

Sodium content ဆိုဒီယမ် ခေါ် ဆားပါဝင်မှု အနည်းအများတော့ သတိထားရမယ်။

အာဟာရသုတေသနတွေထဲမှာ ဘေးထွက်ဆိုးကျိုး ရှာမတွေ့ပါ။

မြန်မာပြည်မှာတော့ တယောက် နှစ်မျိုးပြောကြတယ်။ မျှစ်ချဉ်ရောင်းတဲ့သူနဲ့ မတည့်သူတွေက မကောင်းတာတွေ ပြောကြလေ့ရှိပါတယ်။

ဒေါက်တာတင့်ဆွေ

Comments

Popular posts from this blog

Daflon 500 mg လိပ်ခေါင်းဆေး

Vaginal itching မိန်းမကိုယ် ယားခြင်း

Piles Q and A လိပ်ခေါင်းရောဂါ အမေး-အဖြေများ